cropped-Vierkantjes.png

De Kenniskwekerij

Boven de €100,- gratis verzending!

Downloads binnen 24 uur in uw mail.

Veilig betalen met Ideal, Bancontact of via een factuur.

De straat van de klas

Doel

Deze creatieve opdracht stelt kinderen in staat om hun persoonlijkheid, interesses en passies uit te drukken door middel van een uniek zelfbedacht huis dat verbonden is aan een weg op een A3-vel. Het doel van de opdracht is om kinderen aan te moedigen hun verbeeldingskracht te gebruiken en hun individualiteit te tonen.

Benodigdheden

 • A3-papier

 • Liniaal

 • Potlood

 • Kleurpotloden, stiften of andere tekengereedschappen

Uitleg

 1. Elke leerling begint met een A3-vel dat verticaal wordt geplaatst. Ze meten 3 cm en 10 cm aan beide zijden van het papier en maken markeringen.
 2. Verbind de markeringen aan beide zijden met rechte of kronkelige lijnen om een weg te creëren. De weg kan verschillende vormen en patronen hebben, afhankelijk van de creativiteit van de leerling.
 3. Nadat de weg is getekend, begint de leerling met het ontwerpen van zijn eigen huis. Het huis moet uniek en persoonlijk zijn en weerspiegelen wie ze zijn en waar ze van houden.
 4. Leerlingen kunnen verschillende elementen in hun huis opnemen om hun interesses en passies uit te drukken. Bijvoorbeeld, als ze een muziekliefhebber zijn, kunnen ze het dak van hun huis in de vorm van een muziekinstrument maken, zoals een saxofoon of gitaar. Als ze van sport houden, kunnen ze een speciaal sportveld naast hun huis tekenen, zoals een basketbalveld of voetbalveld.
 5. Moedig de leerlingen aan om kleurrijke details toe te voegen en hun ontwerp tot leven te brengen met behulp van kleurpotloden, stiften of andere tekengereedschappen.
 6. Na het voltooien van hun weg en huis, kunnen de leerlingen hun ontwerp presenteren aan de klas en vertellen waarom ze bepaalde elementen hebben gekozen en wat deze representeert over henzelf.
 7. Hang de voltooide werken naast elkaar op in het klaslokaal. Zo krijgt iedere leerling een stukje straat in ‘De straat van de klas’.

Resultaat

Deze opdracht biedt kinderen de mogelijkheid om hun verbeeldingskracht te stimuleren, hun interesses te verkennen en zichzelf op een visuele en artistieke manier uit te drukken. Het resultaat zal een unieke verzameling van diverse en betekenisvolle ontwerpen zijn, die elk een glimp geven van wie de leerlingen zijn en waar ze van houden.

Omdat je kennis kunt kweken.

Onze blogthema's

Wil je meer ideeën voor een fijn schooljaar? Kijk eens bij onderstaande producten of in onze winkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *