cropped-Vierkantjes.png

De Kenniskwekerij

Boven de €100,- gratis verzending!

Downloads binnen 24 uur in uw mail.

Veilig betalen met Ideal, Bancontact of via een factuur.

Klik op de foto om deze werkvorm te downloaden

Na elke vakantie is het fijn om even met de kinderen terug te kijken op de vakantie. Natuurlijk wil je hier ook nog een een leerdoel aan koppelen. Door het maken van een tijdlijn ben je niet alleen bezig met terugblikken op de vakantie, maar werk je ook nog eens aan tijdbesef.

Zo werkt het:

Print het werkblad uit op A3 formaat. Knip of snijd ze in de lengte over de lijn doormidden. Doe een beetje lijm op de plakstrook en plak beide stroken aan elkaar. Zo ontstaat er een tijdlijn van de vakantie. Je ziet dat de data verschillende kleuren hebben. Je kunt er kiezen om de dagen met ze te bespreken. Waarom zijn er sommige rood, sommige oranje en anderen blauw. Wat betekenen deze kleuren. Hiermee werk je gelijk aan kalender vaardigheden.

Vervolgens mogen leerlingen in gaan vullen wat ze allemaal gedaan hebben in de vakantie. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Je kunt ze wit papier en gestreept papier geven. Hierop kunnen ze dan tekenen en schrijven en daarna uitknippen. Vervolgens plakken ze dit op hun tijdlijn. Met lijntjes maken ze dit vast aan de juiste datum. Het voordeel hiervan is dat het mogelijk is om nog te schuiven met de tekst of tekeningen, zodat het goed past. Je kunt er ook voor kiezen om kinderen vierkanten of cirkels op hun tijdlijn te laten tekenen. Daarin schrijven ze of tekenen ze. Het is natuurlijk ook mogelijk om het helemaal vrij te laten. Leerlingen kunnen dan zelf indelen hoe ze het willen hebben. Maak dan eventueel wel afspraken over hoeveel tekst en hoeveel tekeningen je wilt hebben.

Onze blogthema's

Wil je onze producten zien? Ga naar onze winkel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *