cropped-Vierkantjes.png

De Kenniskwekerij

Boven de €100,- gratis verzending!

Downloads binnen 24 uur in uw mail.

Veilig betalen met Ideal, Bancontact of via een factuur.

Succesvol schooljaar

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en als leerkracht wil je ervoor zorgen dat het een succes wordt. Een goede start legt immers de basis voor een positieve en productieve leeromgeving. De komende weken delen we enkele ideeën voor kennismakingsactiviteiten, beloningssystemen en klassenmanagement. Met deze praktische tips kun je een stimulerende en georganiseerde omgeving creëren waarin je leerlingen zich betrokken en gemotiveerd voelen.

Kennismakingsactiviteiten zijn essentieel om een positieve sfeer in de klas te bevorderen. Je kunt gebruik maken van creatieve presentaties waarbij leerlingen zichzelf voorstellen en elkaars interesses ontdekken. Door dit interactieve proces ontstaat er een gevoel van verbondenheid en begrip tussen de leerlingen. 

Naast kennismaking is een goed klassenmanagement van cruciaal belang voor een succesvol schooljaar. Denk van tevoren goed na hoe je je klassenmanagement gaat vormgeven. Hoe wil jij dat het gaat in jouw klas en wat moeten de kinderen weten, zodat ze dit uit kunnen voeren. Denk hier goed over na en bedenk ook de wijze waarop je dit gaat introduceren. Natuurlijk kun je voor de inoefening een beloningssysteem gebruiken. Zo stimuleer je leerlingen op een positieve manier om zich te gedragen naar de maatstaven van jouw klas.

Wil je op de hoogte blijven van alle tips voor het komende schooljaar? Volg dan De Kenniskwekerij.

Volg ons!!!

Omdat je kennis kunt kweken.

Onze blogthema's

Wil je meer oefenen met spelling? Kijk eens bij onze spellingsspellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *