cropped-Vierkantjes.png

De Kenniskwekerij

Boven de €100,- gratis verzending!

Downloads binnen 24 uur in uw mail.

Veilig betalen met Ideal, Bancontact of via een factuur.

Jouw favoriet

Wat is jouw favoriete werkvorm?

Afgelopen weken

De afgelopen weken hebben we 5 verschillende werkvormen laten zien om het dictee leuker te maken.

 

Welke werkvorm is jouw favoriet?

Het duodictee

We zijn begonnen met het duodictee. Bij het duodictee maken de leerlingen in tweetallen een dictee. Ieder schrijft wel zijn/haar eigen woorden op, maar ze mogen elkaar controleren en helpen. Voor elk correct geschreven woord konden de duo’s een letter verdienen en hier uiteindelijk een geheime code mee oplossen.

Dicteebingo

Na het duodictee zijn we doorgegaan naar dicteebingo. Voor elk goed geschreven woord konden leerlingen een getal verdienen. Aan het eind van de week wordt er met deze getallen bingo gespeeld. Welke leerling haalt als eerste bingo?

Afschuiven

Onze derde werkvorm was het spel afschuiven. Dit is een leuk spel die ervoor zorgt dat leerlingen de goede schrijfwijze goed inprenten door ze te onthouden en op te schrijven. Ondertussen leren ze ook te werken onder druk. Want ze strijden namelijk tegen een tegenstander.

Onthoudwandeling

Als vierde deden we de onthoudwandeling. Leerlingen kregen blaadjes met woorden erop en moesten deze woorden lezen, onthouden, opschrijven en controleren. Als dat gelukt was wandelde ze door de klas en zochten een nieuw plekje om deze handelingen te herhalen.

Het grote sorteerspel

De afsluiting was voor ‘Het Grote Sorteerspel’. Dit is een spel die je vindt bij onze beweegspellen. Leerlingen werken in tweetallen. Eén speler rent naar de overkant. Leest een woord en vertelt deze vervolgens aan de medespeler. De medespeler schrijft het woord op bij de juiste categorie. Daarna worden de rollen gewisseld.

Hoewel wij blij worden van al deze werkvormen vragen we ons toch af wat bij onze volgens de favoriet is. Laat het hieronder of op Social Media weten. Wij zijn nieuwsgierig!

Druk op de plaatjes hieronder om nogmaals alles te lezen over de werkvormen die voorbij zijn gekomen.

Omdat je kennis kunt kweken.

Onze blogthema's

Wil je meer oefenen met spelling? Kijk eens bij onze spellingsspellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *